Βελτίωση επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά

Βελτίωση επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

 

Τραγική είναι η εικόνα του επαρχιακού οδικού δικτύου που συνδέει την πόλη της Θεσσαλονίκης με την πόλη του Λαγκαδά από τον κόμβο των Λαγυνών. Η άσχημη κατάσταση του κρασπέδου, η στενότητα του δρόμου που είναι διπλής κυκλοφορίας, η απουσία υποδομών για την απορροή των νερών της βροχής, αλλά και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, καθιστούν το συγκεκριμένο κομμάτι της οδού ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι συχνές βροχοπτώσεις δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα στην ασφαλή και ομαλή διέλευση των αυτοκινήτων, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για την απορροή των υδάτων της βροχής, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται λιμνάζοντα ύδατα.

Η συγκέντρωση νερού στην άκρη του οδοστρώματος καθιστά ακόμα μεγαλύτερη τη στενότητα του δρόμου, με αποτέλεσμα οι οδηγοί και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας να κινούνται με μεγάλη επικινδυνότητα στη μεσαία διαχωριστική γραμμή.

Πρόκειται για οδικό δίκτυο με ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση, καθώς η πόλη του Λαγκαδά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη και αρκετοί πολίτες που εργάζονται στον Λαγκαδά κατοικούν στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να κινούνται καθημερινά στο οδικό δίκτυο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο για την άμεση βελτίωση και ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά, από το ύψος του κόμβου των Λαγυνών έως την πόλη του Λαγκαδά;

Απάντηση Υπουργείου